Auto overschrijven

Auto Overschrijven

Als je je auto verkoopt, moet het kenteken worden gekoppeld aan de naam van de nieuwe eigenaar. Dat noemen we kenteken overschrijven of auto overschrijven. Koop je een auto bij een dealer, dan regelt die dat meestal voor je. Maar koop je een auto van iemand anders, particulier dus, dan moet je dat samen met de verkoper regelen.

Direct jouw kenteken overschrijven?

Het kenteken overschrijven van jouw auto is zeer eenvoudig, en kan bij ons aan de receptie.

Koper

Een kenteken overschrijven kost overal in Nederland € 9,98. Neem als koper een Nederlands Rijbewijs, identiteitskaart of paspoort mee. Dit is namelijk wettelijk verplicht om de overschrijving succesvol af te ronden. Zo weet jij zeker dat je diezelfde dag nog in je pas aangeschafte auto kan wegrijden!

 

Aankoop keuring

Wil je een auto kopen, maar heb je geen idee in welke staat die is? Als koper kun je ook bij ons een aankoopkeuring laten uitvoeren. Dus maximale zekerheid voor jou.

 

Onderhoud

Het liefst wil je natuurlijk gelijk gaan rijden in je nieuwe auto. Maar het kan verstandig zijn om eerst de staat van het onderhoud na te laten kijken. Bij ons kun je direct een afspraak maken voor het onderhoud.

 

Verkoper

Auto verkocht en het kenteken overschrijven bij het Kentekenloket? Neem het papieren kentekenbewijs (deel IB en deel II) of kentekencard mee en de tenaamstellingscode. Zo kom je als verkoper niet voor verrassingen te staan.

 

Kentekencard

Is het gelukt om jouw auto over te schrijven? Dan krijg je bij het Kentekenloket het eerste deel van de nieuwe tenaamstellingscode. Het tweede deel wordt samen met je kentekencard opgestuurd. Het kentekencard is per 1 januari 2014 van toepassing en is een vervanger van het papieren kentekenbewijs. De twee delen van de tenaamstellingscode voeg je uiteindelijk dan zelf samen.

WA verzekering

Wist je ook dat zodra een auto is overgeschreven op jouw naam, het ook wettelijk verplicht is om deze betreffende auto WA te verzekeren? Het is dus belangrijk dat je op tijd een autoverzekering afsluit, zodat je veilig de weg op kan. Je hoeft hiermee niet te wachten tot de aanschaf van je auto, maar kan dit van tevoren al regelen met de verzekeraar.