Auto leasen

Auto leasen

Leasen is een specifieke vorm van huren. Een leaseauto wordt ter beschikking gesteld aan een gebruiker. De auto is in dat geval niet het eigendom van de gebruiker, maar blijft op naam staan van de leasemaatschappij, die over het algemeen ook verantwoordelijk zal zijn voor het onderhoud van de auto. Afhankelijk van uw situatie kan een auto leasen voordeliger zijn dan privé een auto aanschaffen. Dit hangt geheel af van uw persoonlijke situatie en of u veel of weinig kilometers maakt.

Auto leasen bij Autohopper

Autohopper is dé autolease company van Nederland. U kunt hier terecht voor auto verhuur of auto leasen van de mooiste en nieuwste auto’s. Bij Autohopper kunt u een auto leasen voor zowel een korte tijd als een lange periode. Door haar flexibele en prijsbewuste inkoop (merk onafhankelijk) en het hierop aanpassen van haar diensten, kunt u het beste bij Autohopper terecht voor het leasen van uw toekomstige auto!

Verschillende vormen leasen

Een auto leasen gebeurt in het algemeen voornamelijk door werkgevers, maar u kunt als particulier ook een auto leasen. Wij kennen verschillende vormen van auto leasen; shortleasen, zakelijk leasen of privé leasen. Shortlease is de ideale middenweg tussen daghuur en leasen: je profiteert van financiële voordelen van het langer huren, maar zit niet zo lang vast aan de auto. Zakelijk leasen houdt in dat u als werkgever de auto gedurende gehele contractslooptijd de auto leaset. Privé leasen is een opkomende trend, waarbij particulieren een auto leasen voor privégebruik.

Voordelen auto leasen

Het voordeel van een auto leasen is dat het de kosten kan drukken. Een nieuw bedrijf beginnen kan namelijk zorgen voor veel hoge kosten. Investeren in een auto is dan wel het laatste waar u aan moet denken. Door het leasen van een auto kunt u kiezen voor een relatief nieuw model, waarbij eventuele onderhoudskosten voor de rekening van de leasemaatschappij zijn. U krijgt zo dus geen onverwachte kosten op uw bordje. Daarnaast bent u volledig verzekerd via de leasemaatschappij.

Nadelen auto leasen

Wanneer u op jaarbasis minder dan 500 km rijdt, zijn er weinig fiscale gevolgen. Echter wordt u hiervoor vaak wel belast door de fiscus en krijgt u te maken met de fiscale bijtelling. Wat ook nadelig is, is dat er geen no-claim wordt opgebouwd.

Meer informatie en contact

Wilt u zonder veel gedoe een auto leasen? Ga naar Autohopper voor de scherpste deals en de beste service! Heeft u vragen over het leasen van een auto? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Bel 0342 – 41 54 68 en wij helpen u graag!