Winterbanden

Winterbanden – Koop online – Profile Carservice Barneveld

Winterbanden online kopen

Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan een zomerband. De samenstelling is aangepast aan de weersomstandigheden. Wanneer de temperatuur daalt, wordt rubber namelijk stugger. De aangepaste rubbersamenstelling van een winterband blijft flexibel tijdens winterse weersomstandigheden. Ook het profiel verschilt ten opzichte van de zomerband. Het profiel is voorzien van zogenaamde ‘lamellen’. Tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast op het wegdek.

Veilige winterbanden

Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg bij winterse omstandigheden. De positieve effecten van veilige winterbanden zijn al merkbaar bij temperaturen van 7°C en lager. In veel Europese landen zijn winterbanden zelfs verplicht. Door het gebruik van winterbanden verbetert u zowel uw eigen veiligheid, als ook die van medeweggebruikers. De aangepaste rubbersamenstelling blijft flexibel tijdens natte en winterse weersomstandigheden. Hierdoor profiteert u van meer grip, een kortere remweg en optimale veiligheid. De specialisten van Profile Tyrecenter adviseren u graag over de winterbanden, het assortiment en de prijzen.

Wanneer winterbanden?

Profile Tyrecenter adviseert om winterbanden te monteren bij temperaturen onder de 7 °C. Ook in de herfstperiode is het gebruik van winterbanden al cruciaal. Het profiel van winterbanden is uitermate geschikt om regen, sneeuw en ijs beter af te voeren. Dus ook bij natte weersomstandigheden zorgen winterbanden voor meer grip en een kortere remweg. Via onze webshop kunt u een afspraak maken om uw banden te wisselen.

Verplichtingen met winterbanden en velgen

In veel Europese landen zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht onder winterse weersomstandigheden. In landen als Duitsland, Oostenrijk, Italië en Zwitserland zijn winterbanden noodzakelijk. Het niet gebruiken kan tot juridische consequenties leiden. Dat geldt ook voor vakantiegangers. Houd hier rekening mee als u bijvoorbeeld op wintersport gaat.

Winterbandenanalyse van Profile

Lees hier de winterbandenanalyse met feiten en cijfers over winterbanden, winterbandenwissels en bandenlabels.

Naar de Webshop