Zomerbanden

Zomerbanden kopen – Profile Carservice Barneveld

Het klinkt simpel: in de winter rijdt men op winterbanden en in de zomer rijdt men op zomerbanden. Toch is het met het Nederlandse weer niet altijd duidelijk wanneer u het beste de banden kunt wisselen. Een handig ezelsbruggetje is de zomertijd: wanneer u de klok naar de zomertijd verzet, is het ook tijd om de zomerbanden onder de auto te laten zetten. Hoewel winterbanden juist goed zijn voor temperaturen onder de 7 graden, zijn zomerbanden nodig bij temperaturen boven de 7 graden. Zomerbanden zijn namelijk gemaakt van een andere rubbersamenstelling dan winterbanden.

Goede zomerbanden

Vanaf 7 graden is een zomerband de meest veilige band, want deze verbetert de grip op het wegdek en hiermee de remweg. Zomerbanden zijn gemaakt van harder materiaal dan winterbanden en slijten daardoor het minst hard van alle bandsoorten. Andere voordelen van zomerbanden ten opzichte van winterbanden zijn onder andere minder geluidsproductie en geschikt voor hogere snelheden.

Wanneer zomerbanden?

Zomerbanden zijn de meestverkochte autobanden. Zomerbanden hebben perfecte rijeigenschappen en zijn geschikt voor temperaturen boven de 7 graden Celcius. In Nederland is de temperatuur vaak boven de 7 graden en daarom is het verstandig om uw auto te voorzien van zomerbanden. Let er wel op dat wanneer de temperaturen dalen onder de 7 graden dat het rubber van de zomerbanden dan harder wordt en daarmee de grip op het wegdek kan verliezen.

Banden verwisselen

Het verwisselen van uw autobanden is niet altijd een gemakkelijke klus. Profile Carservice Barneveld helpt u graag met het verwisselen van uw banden. Daarnaast bieden wij u zowel nieuwe als gebruikte banden aan. Dit is een duurzame oplossing voor banden die door de vorige eigenaar overbodig zijn geworden, maar nog in goede staat zijn! Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste banden? Neem dan contact met ons op, zodat wij iets voor u kunnen betekenen!