Velgen

Velgen

Profile Carservice Barneveld is hyperspecialist in velgen voor alle soorten voertuigen.

We bieden een zeer breed assortiment velgen aan. Denk aan sportieve lichtmetalen, aluminium en stalen velgen. We hebben velgen voor alle automerken.

Klik hier voor onze webshop

 

 

 

Naast velgen kunt u bij Profile Carservice Barneveld terecht voor wieldoppen, wielbouten, wielmoeren, wielsloten, velgsloten en natuurlijk altijd passend advies en de beste aanbieding.

Om online velgen te kopen bij Profile Carservice Barneveld hoeft u simpelweg uw merk auto te selecteren in de velgenconfigurator. Het resultaat is een overzicht van de meest populaire velgmerken.

Online kopen bij Carservice is eenvoudig in onze online velgenshop. Hier vind je de beste prijzen. Of het nu gaat om populaire Audi, BMW, Volkswagen, Ford, Opel, Seat, Mercedes, Porsche of Renault velgen. Het resultaat is een compleet overzicht van de meest populaire velgmerken. Wij verkopen onder andere de volgende merken:

OZ Racing, MSW, Sparco, Borbet , NIU, BBS, artFORM, Breyton, ABT, AEZ, Anzio,, ASA, BE, Brock, CMS, Dezent, DOTZ, Enzo, Kelleners, Lenso, MAK, Oxigin,, RC Design, Rial, Rondell, Tec, Tomason, MOMO,GMP DEDICATED, AVUS, MCW, BAROTELLI, GMP, EVOLUTION, Momo, Reds, Autec, DBV, ProLine

 

 

Afmetingen van een velg

Er zijn een aantal belangrijke zaken waarop u dient te letten bij de aanschaf van lichtmetalen velgen.

  • breedte
  • steekmaat
  • ET-waarde
  • naafgatdiameter

De juiste breedte van de velg bepalen is afhankelijk van de auto maar ook zeker van de bandenmaat die u wilt monteren. Een te brede velg zorgt ervoor dat deze buiten de auto kan steken waardoor de kans op stoeprandschade aanzienlijk toeneemt.

De steekmaat van de velg moet bijna altijd hetzelfde zijn als de steekmaat van de auto. In sommige gevallen kunt u schuifbouten hanteren om de velgen passend te monteren.

De ET-waarde is de afstand tussen de achterkant van het hart (waar het hart de as van de auto raakt) en het (denkbeeldige) middelpunt van de velg. We meten de ET-waarde door de velg vanaf de zijkant te bekijken. De waarde wordt gemeten in millimeters. Wanneer we een velg hebben met ET45, betekend dit dat de afstand tussen de achterkant van het hart en het middelpunt van de velg 45 millimeter is. Hoe hoger de ET-waarde hoe meer de velg naar binnenkomt ten opzichte van de wielkast. Hoe lager de ET-waarde hoe meer de velg naar buiten komt.

De naafgatdiameter van de gewenste velg moet bij voorkeur hetzelfde zijn als dat van de originele velg om de wielen goed gecentreerd op de as te kunnen plaatsen. Is dat niet zo dan zijn centreerringen een uitkomst bij een te grote diameter. Deze centreerringen verkleinen de diameter zodat de wielen alsnog goed gecentreerd kunnen worden.

Verplichting TPMS Sensoren

De verplichting geldt voor nieuwe modellen die sinds 1 november 2012 een typegoedkeuring krijgen. Sinds november 2014 moeten alle nieuwe auto’s over het TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) beschikken.

Het systeem moet de bestuurder waarschuwen als de spanning in één of meerdere banden meer dan 20% onder de vereiste spanning komt.

Soorten TPMS systemen

Ondertussen zijn er twee verschillende soorten TPMS systemen op de markt, indirect en direct. Het grote verschil tussen beide is dat indirecte systemen geen gebruik maken van druksensoren. Deze indirecte systemen maken een berekening op basis van de omtreksnelheid, diameter en / of hoogteverhouding van een band (ABS systeem). Een direct TPMS systeem maakt wel gebruik van een druksensor in de band. Wat bij nieuwere auto’s af te lezen is op het display van de boordcomputer.

Wij hebben de mogelijkheid om nieuwe sensoren te leveren en deze ook op uw auto in te programmeren.