Airco

Airco

 

Airco onderhoud auto bij Carservice.

Maak online een afspraak.

Waarom een airco controle?

Een goed functionerende airco zorgt voor een aangename temperatuur en regelt de luchtvochtigheid.

Daarnaast helpt de airco tegen het beslaan van je ramen, zowel in de zomer als winter.

Ontdek waar de eventuele muffe lucht in je auto vandaan komt.

 

Wat doen we bij een airco onderhoudsbeurt?

 

Jaarlijkse controle van de airco in je auto is zeer belangrijk. Schimmels en bacteriën kunnen zich nestelen in het aircosysteem en vervolgens in het filter waardoor ze in je auto terecht kunnen komen. Ook voorkom je dure reparaties op lange termijn omdat zaken op tijd worden gesignaleerd. Bij een airco onderhoudsbeurt worden de volgende zaken gecontroleerd en uitgevoerd:

Controle functioneren airco, eventuele lekkage en pollenfilter

Recyclen en bijvullen koudemiddel

Preventief toevoegen van fluor lek-detectie vloeistof

Optioneel is het ook mogelijk het pollenfilter te vervangen

 

Tips voor de airco in je auto

 

Gebruik de airco regelmatig en het hele jaar door. In de winter zorgt de airco ervoor dat de wasem op autoruiten snel verdwijnt. De airco regelt namelijk niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid. Daarnaast wordt de compressor van de airco zo altijd voldoende gesmeerd, waardoor de kans op storingen verminderd.

Je airco in combinatie met de verwarming zorgen voor een perfecte balans van temperatuur en luchtvochtigheid in de winter.

Zet in de zomer na stilstand van je auto eerst alle ramen tijdelijk open zodat de hete lucht direct kan ontsnappen. Het is zonde om je airco hiervoor op volle toeren te gebruiken én het is veel effectiever. Daarnaast scheelt het aanzienlijk in de brandstofkosten.

Zet je airco niet in de laagste stand maar rond de 22 graden. Hoe kouder, hoe meer je verbruikt, des te meer brandstof je verbruikt.

 

Kosten aircoservice

 

Aircocheck: 29,50

Geurbehandeling airco: 49.-

Onderhoudsbeurt airco: nu tijdelijk 119.- !

 

Airco geurbehandeling

Heb je last van een muffe geur die wordt verspreid wanneer je de airco aanzet? Die wordt veroorzaakt door bacteriën en schimmels die zich nestelen in de verdamper. Voor een frisse geur kun je een airco geurbehandeling laten uitvoeren. Het reinigingsmiddel doodt bacteriën en ander micro organismen en de groei van nieuwe wordt vertraagd.

 

Airco bijvullen

Wanneer blijkt dat de airconditioning niet meer goed werkt of deze heeft een geurbehandeling nodig, vullen we na het reinigen de airco weer verder aan met koudemiddel. Het bijvullen van de airco van je auto heeft verschillende voordelen, waaronder:

Direct koudere lucht uit de airconditioning

Een aangename temperatuur in het voertuig in zowel de zomer- als winterperiode

Het zorgt voor een betere luchtvochtigheid

Gaat het beslaan van autoruiten tegen

 

Daarnaast houden wij ook rekening met het milieu: wij recyclen het oude koudemiddel dat voor de behandeling in de airco van je auto zat!