Hankook Tire presenteert futuristische conceptbanden

Hankook Tire presenteert futuristische conceptbanden


 

Op de IAA 2017 in Frankfurt presenteert premium-bandenfabrikant Hankook innovatieve conceptbanden, die geïnspireerd zijn op toekomstige mobiliteit. De vijf futuristische conceptbanden Magfloat, Flexup, i-Play, Shiftrac en Autobine zijn ontwikkeld door studenten van de University van Cincinnati.

 

Neu-Isenburg, Duitsland, 15 september 2017 ‒ Bandenfabrikant Hankook presenteert op de IAA 2017 in Frankfurt haar futuristische conceptbanden. Elk van de vijf conceptbanden weerspiegelt de designfilosofie van Hankook, d.w.z. innovatieve technologieën ontwikkelen, die bepalend zijn voor het autorijden in de toekomst. De banden worden onder de noemer „Connect to the Connected World“ ontwikkeld, waarmee het bedrijf mogelijke innovatieve bandentechnologieën voor de mobiliteit in de toekomst wil schetsen. Daartoe behoren mobiliteitsconcepten zoals carsharing, autonoom rijden en auto’s die met elkaar verbonden zijn.

 

In het kader van het project „Design Innovation 2016“ – een stimuleringsprogramma van het bedrijf voor wereldwijd toonaangevende designuniversiteiten ‒ is er een samenwerking ontstaan met de University van Cincinnati, om de vijf futuristische conceptbanden te ontwikkelen. Het resultaat wordt gevormd door de „Magfloat“, een voortbewegingsmiddel op basis van magneetveldvergroting, de „Flexup“, die kan traplopen, evenals de „iPlay“, een tweewieler met flexibele ophangconstructie. De „Shiftrac“ biedt uitstekende bochteigenschappen, terwijl bij de „Autobine“,overeenkomstig aan het aantal passagiers, automatisch banden kan toevoegen c.q. verwijderen.

 

„De IAA is de ideale plaats voor de presentatie van onze innovatieve conceptbanden, omdat de hele automobielindustrie hier bij elkaar komt, vertelt Seung Hwa Suh, vicevoorzitter en directeur van Hankook Tire, en voegt daaraan toe: „Wij zijn blij dat wij onze futuristische conceptbanden op de IAA kunnen laten zien.“

 

De conceptbanden van Hankook werden op grond van hun opvallende designkenmerken al meerdere malen bekroond met wereldwijd erkende designprijzen. In 2015 en 2016 zijn de conceptbanden Boostrac, HyBlade en Alpike bekroond met de designprijzen van Red Dot Luminary, iF Gold en IDEA Awards, terwijl de Flexup (brons) en de Shiftrac (finalist) bij de 2017 IDEA Awards zijn bekroond.

 

Bezoekers van de dit jaar te houden IAA in Frankfurt hebben de mogelijkheid om de futuristische Hankook-banden Flexup, Shiftrac en Autobine in hal 8 op stand C26 in actie te zien.

 

 

Hankook Tire – Flexup

[Kan traplopen en over verkeersdrempels rijden (0 – 35 km/h)]

Futuristische single-user band, die ongehinderd kan bewegen in complex stadsverkeer, evenals op trapppen en over verkeersdrempels, door het principe van gedeelde loopvlakken, die breder worden of zich samentrekken.

Futuristic single user mobility which can freely move within complicated cities and access stairs and speed bumps through a principle of divided treads that expand and contract.

 

 

Hankook Tire – Shiftrac

[Uitstekend rijdgedrag in bochten door de skating-techniek]

De gedeelde loopvlakken met skating-techniek zorgen voor een uitstekend rijgedrag in bochten. Deze conceptband is bedoeld voor speciale voertuigen, zoals bijv. politieauto’s in grote steden.

The divided treads, with the skating principle provides maximum cornering performance. They are tyre concepts for special vehicles such as police cars in mega cities that are becoming increasingly sophisticated and dense

Hankook Tire – Autobine

[Afhankelijk van het aantal passagiers /automatisch aanbrengen en verwijderen van de banden]

Wielen en banden met eigen voedingsspanning, die voortdurend afhankelijk van het gewicht van het voertuig automatisch aangebracht en verwijderd worden. Bij dit autonome busconcept (voor het openbaar vervoer zonder chauffeur) wordt gebruikt gemaakt van het principe van een zelfstandig opererende drone.

 

Wheels and tyres with their own power source that attach and detach according to the weight of the vehicle. It is an autonomous bus concept (Driverless Public Transportation) that has an applied Self-Contained Drone concept.

Hankook Tire – i-Play

[Tweewielaandrijving met maximale efficiency en uitstekend rijgedrag bij bochten]

De tweewieler met flexibele ophangconstructie maakt een geminimaliseerd volume in ruststand en geoptimaliseerd gedrag in bochten mogelijk. Net als bij de Flexup geeft dit concept afzonderlijke gebruikers een flexibele mobiliteit in de stad, waarbij men weinig last heeft van obstakels.

The two wheel with flexible suspension structure allows a minimized volume size during standby mode and maximized cornering performance. It is a single user mobility that can move freely through the city with high accessibility, similar to Flexup.

Hankook Tire – Magfloat

[Flexibel wiel, dat gebruik maakt van magneetvelden (0 – 15 km/h)]

Een board dat werkt op het principe van magneetveldvergroting en -rotatie. Door de verbeterde toegankelijkheid en draagbaarheid rijdt de Magfloat ongehinderd over verharde wegen en kan ook binnen worden gebruikt.

A single user mobility board which uses magnetic field extension and rotation principle. By improving accessibility and portability, it can move freely on pavements and can be used indoors.