Profile vergroot aircoservice door samenwerking Airco Techniek B.V.

Landelijke dekking voor het vullen van HFO 1234YF-aircosystemen

Veenendaal, 4 april 2019 – Profile en Airco Techniek B.V. hebben onlangs een inkoopsamenwerking gesloten, waardoor er een landelijke dekking is voor de aircoservice aan systemen met het nieuwe koudemiddel. Het merendeel van de Profile-vestigingen heeft geïnvesteerd in een HFO-aircovulstation om een nog betere service te kunnen bieden aan haar klanten.

Het nieuwe koudemiddel HFO 1234YF is minder schadelijk voor het milieu, maar bij het aanbieden van dit nieuwe koudemiddel zijn flinke investeringen gemoeid. Omdat niet iedere lokale garage de mogelijkheid heeft om hierin te investeren, was er voorheen geen landelijke dekking. Nu de meeste Profile-vestigingen een HFO 1234YF-aircomachine hebben aangeschaft, waarvan de meeste een Mahle bij Airco Techniek B.V., is er een samenwerking ontstaan. Airco Techniek B.V. kreeg jaarlijks veel aanvragen voor het vullen van HFO-aircosystemen. Aan deze vraag kon eerder niet worden voldaan omdat Airco Techniek B.V. geen landelijke dekking heeft met mobiele aircoservice. Het netwerk van Profile Car & Tyreservice kan aan deze vraag voldoen en zal namens Airco Techniek B.V. de aircovullingen verzorgen.

Toekomst

Nu Airco Techniek B.V. doorverwijst naar de dichtstbijzijnde aangesloten Profile-garage, is het laten bijvullen van de airco en het onderhoud hiervan door heel Nederland mogelijk. Johan van Egmond, eigenaar van Airco Techniek B.V.: “Investeren in het nieuwe koudemiddel is een investering in de toekomst. Door de inkoopsamenwerking staan er meer van onze machines bij Profile-vestigingen en ontvangt Profile meer klanten door onze doorverwijzing. Het mes snijdt aan twee kanten.”

Unieke samenwerking

Elles Dijkhuizen, Business Development Manager bij Profile International, vertelt over hoe de samenwerking tot stand kwam: “Profile-vestigingen zijn heel sterk in het uitvoeren van B2B-service door haar banden- en uitlijnspecialiteit. Het uitvoeren van aircovullingen, maar ook de diagnose en reparatie aan de systemen is daar een hele mooie aanvulling op. Er zijn maar weinig plekken waar je terecht kan voor aircosystemen met dit nieuwe koudemiddel. Airco Techniek B.V. ondersteunt ons niet alleen door machines te leveren, maar ook met haar uitstekende technische ondersteuning en trainingen. Doordat wij nu ook deze service leveren, kan Airco Techniek B.V. zich meer richten op hun corebusiness; het leveren van aircomachines en verbruiksmaterialen.”