VREDESTEIN ULTRA HIGH PERFORMANCE ZOMERBAND OMSCHREVEN ALS ‘VORBILDLICH’ IN VOORAANSTAANDE TEST

 

‘Voorbeeldige’ score van het Duitse blad Auto Bild voor de Ultrac Vorti

 

De jaarlijkse zomerbandentest die iedere lente wordt uitgevoerd door het vooraanstaande Duitse autoweekblad Auto Bild is een belangrijk evenement op de agenda van de Europese bandenindustrie en geldt als toonaangevende benchmark voor de sector. De recent gepubliceerde editie van 2017 omschrijft de Vredestein Ultrac Vorti als ‘vorbildlich’ (voorbeeldig): “Een dynamisch overtuigende sportband, ideaal voor bochten en met exceptionele koersvastheid op droog en nat wegdek, korte remafstanden en laag rolgeluid.”

 

Vredestein introduceerde haar Ultra High Performance zomerband vijf jaar geleden. De Ultrac Vorti werd onmiddellijk geroemd als een uitstekende nieuwe toevoeging aan het merkaanbod qua stijl en prestaties en is sindsdien een commercieel succes. Dit is mede te danken aan het unieke, moderne design van het Italiaanse ontwerpbureau Giugiaro, waardoor de band een zeer sportieve uitstraling heeft.

 

Auto Bild’s UHP zomerbandentest vergeleek negen bandenmodellen in verschillende omstandigheden. De testdisciplines op nat wegdek waren ‘aquaplaning’, ‘handling’, ‘prestaties in bochten’ en ‘remgedrag’. Op droog wegdek waren dit: ‘handling’, ‘rolweerstand’, ‘remgedrag’ en ‘geluid’. De banden – in de sportieve maat 245/40 R 18 – werden gemonteerd op een Audi-TT testauto waarna de negen kandidaten tot het uiterste werden getest. Snelheid en veiligheid, en dan vooral grip en remafstand, waren de belangrijkste criteria. “Alleen als alles goed samenwerkt, ervaart de bestuurder een gevoel van veiligheid,” aldus Auto Bild. “En dan volgt uiteraard het rijplezier.”

 

De Ultrac Vorti, die wordt gekarakteriseerd door stijl en innovatie in zowel het loopvlak als de zijkant, incorporeert verschillende technologische ontwikkelingen. Zo biedt de band een gelijkmatige rolweerstand, wordt onregelmatige slijtage voorkomen en is het geluidsniveau laag. De Ultrac Vorti laat bovendien uitstekende grip, handling en remgedrag zien op droog en nat wegdek en is met snelheidscodering Y geschikt voor snelheden boven de 300 km/u.